Ascensor eléctric per a ús públic


Ascensor per a espais petits ELEVO instal·lat a l'interior d'un centre cívic de Sant Cugat del Vallés (Barcelona). L'espai correspon a un edifici rehabilitat recentment però no accessible. Per connectar els dos nivells l'única opció possible era l'escala principal. En cap cas es podia instal·lar un ascensor convencional a l'interior de l'edifico atès que no es disposava d'espai suficient. Tampoc era possible instar-ho fora amb una estructura prefabricada (autoportante). 

L'única opció viable s'havia de muntar en un forat màxim de 968mm x 1.264mm. Si havia de permetre l'accés d'una cadira de rodes, l'única opció possible era el model ELEVO. Gràcies al seu innovador sistema sense guies ni pistons, aquest ascensor elèctric permet aprofitar fins al 95% de l'espai, perdent solament 4 cm per cada costat. 

Gràcies a l'ascensor ELEVO, s'ha pogut dotar d'accessibilitat universal aquest edifici de pública concurrència. Connecta els dos nivells, seguint l'escala principal i salvant una distància de 4.750mm. 

En requerir únicament un fossat de 50mm, ELEVO no precisa de grans obres, la qual cosa facilita la seva instal·lació. Per a aquesta ocasió, s'ha preferit una estructura autoportante interior. Aquesta està recoberta parcialment de panells de cristall, permetent així un acabat panoràmic que evita qualsevol sensació de claustrofòbia. A més, això garanteix disposar de la llum natural. 

A nivell d'acabats, s'ha optat per un embarqui simple (frontal) i portes semiautomàtiques en tots dos nivells. Per la seva banda, la cabina disposa de sòl imitació fusta fosca, botonera horitzontal i botonera retroiluminada.